Založ si blog

Stratég Kotleba

Zákon o voľbe ústavných sudcov ukázal, že, žiaľ, je to práve Marián Kotleba, kto dokáže umne manipulovať optiku voličov.

 

Predseda strany Ľudová strana Naše Slovensko prišiel nedávno s tvrdením, že pred kľúčovým hlasovaním o zákone, ktorým sa mala sprísniť zmena voľby ústavných sudcov, si ho do kancelárie pozval predseda parlamentu Andrej Danko (SNS), aby s ním vyjednával o podpore. Kotleba to porozprával v relácii Slobodného vysielača. V kancelárii sa mali vyskytnúť aj smeráci Robert Fico a Martin Glváč a na chvíľu Béla Bugár (Most-Híd). Okrem Danka, ktorý sa vyjadriť odmietol, to všetci popreli a Glváč to označil za hoax.

 

No ako geniálne to Kotleba vymyslel! Vedel, že nič tak neočierni politikov koalície, ako keď bude tvrdiť, že s ním boli ochotní kšeftovať. Aby dodal svojim slovám dôveryhodnosť, vykreslil aj pompéznosť Dankovej kancelárie. Kotleba mal tri podmienky, jednou z nich bolo, aby Danko stiahol z parlamentu svoj návrh zákona o definícii antisemtizmu. A na tom sa to malo zlomiť. Danko vraj dal Kotlebovi „prednášku“ o tom, prečo tak urobiť nemôže, a bol ochotný iba presunúť rokovanie o návrhu na november. A Kotleba sa tým cítil byť oklamaný.

 

Líder ĽSNS však dobre vedel, že takýto príbeh sa médiám zapáči, a či už je pravdivý alebo nie, budú ho sami ďalej šíriť.

 

No ak by to hoax nebol, má koalícia problém. S extrémistami sa nevyjednáva. Danko je síce kapitán, ale stratégie, zatiaľ, žiaľ, lepšie vychádzajú Kotlebovi. Ak už však k spomínanému stretnutiu naozaj došlo, je dobré, že bodom zlomu bol práve antisemitizmus. A ak Danko na svojom zákone trval, pri všetkých svojich lapsusoch je to predsa len politik, ktorý je, na rozdiel od Kotlebu, súčasťou štandardnej politickej scény.

Tavárišč Danko

11.11.2018

Hoci meno budúceho prezidenta či prezidentky zatiaľ nepoznáme, súdiac podľa mien kandidátov a kandidátok ašpirujúcich na miesto v Prezidentskom paláci môžeme s istotou povedať, že žiaden budúci Emmanuel Macron medzi nimi nie je. Pri návšteve francúzskeho prezidenta táto skutočnosť azda ešte viac udrela do očí, než sme si ju doteraz pri rôznych bizarných [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Iris Kopcsayová

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6129x
Priemerná čítanosť článkov: 3065x

Autor blogu

Kategórie

Archív